Over Angeliki

Angeliki Ploka is een Griekse koordirigent, klassiek zangeres en muziekpedagoog. Ze studeerde zang, koordirectie, muziekpedagogiek en musicologie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (NL), de Liszt Academie voor Muziek (HU) en de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (GR). Ze heeft ook diploma’s in piano en muziektheorie en ontving de Sarolta Kodály Scholarship (International Kodály Society), de Α. Onassis Scholarship en de State Scholarships Foundation of Greece (Ι.Κ.Υ) tijdens haar studie.
Angeliki studeerde koordirectie bij Péter Erdei, Dr. Zoltán Pad, Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Ze nam deel aan masterclasses bij Daniel Reuss, Fredrik Malmberg, Grete Pedersen en masterclasses zingen bij Aris Christofellis, Sofia Kyanidou, Drew Santini en Capucine Chiaudani.

In 2015 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de Tenso Masterclass for Conductors, georganiseerd door TENSO. Sindsdien maakt Angeliki deel uit van het jonge dirigenteam van Tenso en werkte ze samen met professionele koren zoals de Cappella Amsterdam, de Ηelsingin kamarikuoro en Det Norske Solistkor.

Angeliki heeft gewerkt met verschillende ensembles en koren in Griekenland, Hongarije, Spanje en Nederland. Zij is dirigent van het Leiderdorps Kamerkoor, het Lux Kamerkoor en van het Concerto Cherise Kamerkoor. In 2020 begon ze haar samenwerking als chef-dirigent van het Grieks Radio Koor, waarbij ze verschillende projecten dirigeerde en opnam voor de Griekse radio en televisie.

Als solist en ensemblezanger heeft Angeliki een drukke agenda. Ze zong in producties met het Nederlands Omroepkoor, het project Meesters & Gezellen (2016) onder leiding van dirigenten als Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser en Bernard Haitink.

Als muziekpedagoog past ze de principes van de filosofie van Zoltán Kodály toe bij het lesgeven in voorschoolse muziek, muziektheorie, notenleer en piano gedurende meer dan een decennium. Ze wordt regelmatig uitgenodigd om workshops te geven in Kodály’s Muziekpedagogie. Angeliki gaf les aan de Nationale Koren (Nederland) en sinds 2016 doceert ze muziektheorie, auditieve vaardigheden, analyse en koor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en aan de School voor Jong Talent (Koninklijk Conservatorium Den Haag).

* Biografie laatst bijgewerkt in februari 2021. Alvorens te reproduceren, gelieve mij een e-mail te sturen voor de meest recente.