Nederlands

Angeliki Ploka is een veelzijdig musicus: zanger, koordirigent en muziekpedagoog. Ze werd geboren in Trikala (GR) en begon op jonge leeftijd met muziekmaken: piano, cello, klarinet, en zang. Angeliki haalde haar MA in Kodály Muziek Pedagogie met het predikaat “uitmuntend”, wat haar een A. Onassis beurs opleverde waarmee ze in Hongarije aan de Liszt Muziek Academie kon studeren. Daar studeerde ze koordirectie bij Péter Erdei (Sarolta Kodály Beurs -IKS) en werd gecoacht door Dr. Zoltán Pad en Dr. Árpád Tóth. Gedurende haar studies volgde ze lessen in zang bij Dr. Renáta Darázs, Lied bij Roland Hajdú en piano bij Anikó Novák aan de Liszt Muziek Academie, Kodály Instituut. Angeliki is afgestudeerd in Piano en Muziektheorie, en een Bachelor in Musicologie en Muziek Pedagogie (met Hons) aan de Aristotle University of Thessaloniki (GR).

Als solist en ensemblezanger treedt Angeliki veelvuldig op. In Griekenland en Hongarije gaf ze recitals, waaronder vele premieres van hedendaags werk. In Nederland heeft ze meegewerkt aan producties van het Groot Omroepkoor, het Sweelinck Kamerkoor, het project Meesters&Gezellen 2016, de Young Composers Meeting met Orkest de Ereprijs, onder dirigenten als Daniel Reuss, Sigvards Kļava, Rob Vermeulen.

Als dirigent leidt Angeliki verschillende ensembles en koren. In Hongarije en Nederland heeft ze gewerkt met koren als het New Liszt Ferenc Chamber Choir, Csíkszerda Kamarakórus, het Gemengd Koor van het Kodály Instituut en het Residentie Kamerkoor. Angeliki is ze de vaste dirigent van het Nieuw Kamerkoor Delft, het Cecilia International Choir of The Hague en het Amsterdams Studenten Projectkoor,

Angeliki nam deel aan masterclasses, in muziekpedagogie en koordirectie, met docenten en dirigenten als Péter Erdei, Dr. László Norbert Nemes, Lenke Igo, Dr. Árpád Tóth, Dr. Zoltán Pad, Kata Körtvési, Zsuzsa Kontra en Lucinda Geoghehan. In 2015 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan Tenso Masterclass for Conductors, georganiseerd door Tenso, het Europese netwerk van professionele kamerkoren. In deze openbare masterclass werkte ze met twee befaamde koren, Cappella Amsterdam en Ηelsingin kamarikuoro, onder begeleiding van Daniel Reuss en Fredrik Malmberg. In mei 2016 werd Angeliki opnieuw uitgenodigd voor Tenso Masterclass for Conductors, om tijdens de Tenso Days in Mechelen (Belgium) te werken met Det Norske Solistkor (Norwegian Soloists’ Choir) onder Grete Pedersen en Daniel Reuss.

Als muziekpedagoog past Angeliki de principes van Kodály’s filosofie toe in haar lessen muziektheorie en solfège en piano. Met ingang van 2015 is ze vaste gastdocent Kodály Music Pedagogy ( “Let us sing correctly! “) in de Music Village in Greece. Zij is docent in muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en leert repertoire bij de koor’s verbonden aan het Nationaal Koor / Vocaal Talent Nederland in Amsterdam.

Angeliki woont tegenwoordig in Den Haag, waar ze zang studeert  en koordirectie  aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Advertisements