Ελληνικά

 

Η Αγγελική Πλόκα σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσική Παιδαγωγική (ΜΑ in Kodály Music Pedagogy) στην Liszt Academy of Music, Kodály Institute της Ουγγαρίας με υποτροφία της Ιnternational Kodály Society (Sarolta Kodály Scholarhip) και του Ιδρύματος Α. Ωνάση. Μελέτησε διεύθυνση με τους Péter Erdei, Dr. Zoltán Pad, Dr. Árpád Tóth, τραγούδι με την Dr. Renáta Darázs, Lied με τον Roland Hajdú και πιάνο με την Αnikó Novák. Eίναι επίσης αριστούχος πτυχιούχος (9.03/10) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, καθώς και αριστούχος πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών και Πιάνου του Ωδείου Κασιώλα.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας με τους Dr. László Nobert Nemes, Lenke Igo, Lucinda Geoghehan, Kata Körtvési, Zsuzsa Kontra κ.α. To 2015, επιλέχθηκε να συμμετάσχει  στο Tenso Masterclass for Conductors που διοργανώνει η Tenso, το Ευρωπαϊκό δίκτυο επαγγελματικών χορωδιών, και το οποίο έλαβε χώρα στο Mechelen του Βελγίου (Τenso Days in Mechelen). Σε αυτό το masterclass διηύθυνε τις επαγγελματικές χορωδίες Cappella Amsterdam και Ηelsingin kamarikuoro, υπό την καθοδήγηση των καταξιωμένων μαέστρων Daniel Reuss και Fredrik Malmberg. Μετά την πρώτη επιτυχημένη της εμφάνιση, προσεκλήθη για δεύτερη φορά τον Μάιο του 2016 για να διευθύνει την επαγγελματική χορωδία Det Norske Solistkor υπό την καθοδήγηση της Grete Pedersen και του Daniel Reuss.

Ως τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών και ρεσιτάλ τραγουδιού στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ολλανδία. Έχει συμπράξει σε παραγωγές με την Χορωδία της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας (Groot Omroepkoor), το πρότζεκτ Meesters & Gezellen, καθώς και με την Orkest de Ereprijs (Young Composers Meeting) υπό την διεύθυνση μαέστρων όπως Daniel Reuss, Sigvards Klava, Rob Vermeulen κ.α.

Ως μαέστρος η Αγγελική έχει δουλέψει με διάφορες χορωδίες και ensembles στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ουγγαρία συνεργάστηκε με χορωδίες όπως η New Liszt Ferenc Chamber Choir, η Csíkszerda Kamarakórus και η Mixed Choir of the Kodály Institute, ενώ στην Ολλανδία με την Residentie Kamerkoor. Είναι μαέστρος της Nieuw Kamerkoor Delft, της Cecilia International Choir of The Hague και της Amsterdams Studenten ProjectKoor.

Ως μουσικοπαιδαγωγός έχει διδάξει Βασική Μουσική Αγωγή – Προπαιδεία – Προσχολική Αγωγή, Θεωρία της μουσικής, Σολφέζ, Ανώτερα Θεωρητικά, Πιάνο και προετοιμασία για την εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα των Α.Ε.Ι για σχεδόν μια δεκαετία. Συχνά προσκαλείται να δώσει διαλέξεις και σεμινάρια πάνω στη μουσική παιδαγωγική του Z. Kodály. Από τον Ιανουάριο του 2016 διδάσκει Θεωρίας της Μουσικής στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης (Royal Conservatoire The Hague) και ρεπερτόριο στην Εθνική Χορωδία της Ολλανδίας (Nationale KorenVocaal Talent Nederland).

H Αγγελική ζει και εργάζεται στη Χάγη, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας.

Advertisements