Ελληνικά

Η Αγγελική Πλόκα σπούδασε Κλασικό Τραγούδι και Διεύθυνση Χορωδίας στο Royal Conservatoire The Hague της Ολλανδίας, Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσική Παιδαγωγική στην Liszt Academy of Music της Ουγγαρίας, και Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Είναι, επίσης, αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Ωδικής, Αντίστιξης, Φούγκας καθώς και Πιάνου. Κατά τα χρόνια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος της Ιnternational Kodály Society (Sarolta Kodály Scholarship), του Ιδρύματος Α. Ωνάση και του Ι.Κ.Υ. 

Μελέτησε διεύθυνση με τους Péter Erdei, Dr. Zoltán Pad, Jos van Veldhoven, Jos Vermunt, Alex Schillings και Kenneth Montgommery. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια διεύθυνσης με τους Daniel Reuss, Fredrik Malmberg, Grete Pedersen, καθώς και σεμινάρια τραγουδιού με τους Άρη Χριστοφέλλη, Σοφία Κυανίδου, Drew Santini κ.ά. Το 2015 επιλέχθηκε στο Tenso Masterclass for Conductors, που διοργανώνει η TENSO, το Ευρωπαϊκό δίκτυο επαγγελματικών χορωδιών (http://www.tensonetwork.eu), του οποίου έκτοτε αποτελεί μέλος της ομάδας νέων μαέστρων. Έχει δουλέψει με τις επαγγελματικές χορωδίες Cappella Amsterdam, Ηelsingin kamarikuoro και Det Norske Solistkor.

Η Αγγελική είναι η μαέστρος της  Leiderdorps Kamerkoor, της Lux Kamerkoor και της χορωδίας Concerto Cherise. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάφορες χορωδίες σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Ολλανδία, μεταξύ των οποίων η New Liszt Ferenc Chamber Choir, η Csíkszerda Chamber Choir, η Cecilia International Choir of The Hague, η Nieuw Kamerkoor Delft, η Amsterdams Studenten Projectkoor, η χορωδία Corps d’ Esprit, καθώς η χορωδία του European Medical Students’ Orchestra and Choir (EMSOC).

Ως τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ολλανδία. Έχει συμπράξει σε παραγωγές με την Χορωδία της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας (Groot Omroepkoor), το πρότζεκτ Meesters & Gezellen 2016, καθώς και με την Orkest de Ereprijs υπό την διεύθυνση μαέστρων όπως Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser, Bernard Haitink κ.α.

Στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής έχει αναπτύξει εξίσου έντονη δραστηριότητα. Για σχεδόν μια δεκαετία έχει διδάξει βασική μουσική αγωγή, προπαιδεία, προσχολική αγωγή, θεωρία της μουσικής, σολφέζ, ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και προετοιμασία για την εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. Συχνά προσκαλείται να δώσει σεμινάρια πάνω στη μουσική παιδαγωγική του Z. Kodály.

Από το 2016 η Αγγελική διδάσκει στη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης (Royal Conservatoire The Hague) μουσική θεωρία, ανάλυση, καλλιέργεια ακοής, χορωδία και διεύθυνση φωνητικών συνόλων, καθώς και στο School for Young Talent του ιδίου ιδρύματος.